O SESTRE MACE DOMU

IMATE PITANJE?

Trebate infomraciju o smještaju o dom ili usluzi naše ustanove za zdravstvenu njegu, slobodno nam pošaljite poruku, a mi ćemo Vam odgovoriti što prije.

SESTRE MACE DOM - Dom za starije i nemoćne osobe

Na području grada Zaprešića, u mjestu Pojatno, Jurjevska 27, na uzvisini koja dominira mjestom, već punih 18 godina Sestre Mace Dom pruža usluge smještaja i skrbi starijim i nemoćnim osobama.                                                                

Dom je udaljen od centra grada Zagreba oko 20km u smjeru zapad, u neposrednoj je  blizini trgovačkog centra West Gate-a.

Korisnici doma smješteni su u 2 odvojena objekta međusobno povezani parkom- voćnjakom, čije okruženje zimi i ljeti daje uvijek novi doživljaj ljepote prirode i čovjeka u njemu.                                                                                                            

Treći objekt (2 apartmana) namijenjena su za potrebe obitelji korisnika Doma ili drugim zainteresiranim osobama.

Smještaj korisnika može biti privremeni, trajni, cjelodnevni ili vikend smještaj, sada za 38 korisnika, a uskoro povećan za 20-tak novih smještajnih mjesta, zbog završetka dogradnje gornjeg objekta doma.

BRIGA O KORISNICIMA DOMA

Sada za 38 korisnika brine16-18 stručnih djelatnika, a od 01.08.2019.g za 58 korisnika brinuti će se uvećani broj stručnih djelatnika, primjereno potrebama korisnika Doma : soc. radnik, glavna sestra, medicinske sestre, njegovatelji, terapeuti i drugi iz djelatnosti prehrane, održavanja, te vanjski suradnici.

Dom koristi usluge: liječnika specijalista primarne zdravstvene zaštite, hitne medicinske službe, zagrebačke bolnice, kao i druge zdravstvene  i socijalne  ustanove sa područja Zaprešića, Zagreba i okolice.

LIJEČNIČKA SKRB  je osigurana preko liječnika specijaliste obiteljske medicine koji obavlja pregled svakog korisnika kod prijema, kontrolne preglede, preglede prema potrebi, propisuje terapiju, određuje dijagnostičke postupke i sve ostalo što je vezano uz brigu o zdravlju korisnika Doma.

ZDRAVSTVENU NJEGU KROZ 24 SATA provode VŠS. i SSS.medicinske sestre uz njegovatelje. Medicinske sestre znaju prepoznati novonastale znakove oboljenja ili pogoršanja zdravstvenog stanja, te pružiti adekvatnu pomoć kroz osobnu intervenciju ili intervenciju drugih: liječnika, službe hitne med. pomoći, bolnice i sl.

FIZIKALNA TERAPIJA osigurana je pružanjem fizioterapeutskih usluga  temeljem prijedloga i mišljenja liječnika specijaliste, uz primjerenu medicinsku dokumentaciju ili na osobni zahtjev korisnika.

REHABILITACIJA se provodi individualno ili grupno što između ostalog podrazumijeva medicinskevježbeprimjerena starijoj dobi, organizirane šetnje i razne radno kreativne aktivnosti.

PREHRANA je organizirana prema HASAP standardu vodeći računa o potrebi dijetalne prehrane kao i o osobnim navikama korisnika.

ODRŽAVANJE POSTELJNOG I OSOBNOG RUBLJA odvija se kroz rad praone Doma.

SLOBODNO VRIJEME provodi se kroz radno kreativne aktivnosti ,šetnjama, druženjima, proslava rođendana i drugih korisnicima i Domu važnih datuma i blagdana, često puta uz živu glazbu. Vrlo su im drage posjete djece iz škola i vrtića.

DUHOVNI I VJERSKI SADRŽAJI odvijaju se kroz dolazak svećenika u Dom, kroz molitvene zajednice, praćenjem i sudjelovanjem na misama preko Tv prijenosa i na druge osobne način. 

OSTALE POTREBE korisnika (frizer, pediker i drugo) organizira se prema osobnom interesu i mogućnostima svakog korisnika Doma.

SUSTAV RUKOVOĐENJA, UPRAVLJANJA I KONTROLA kvalitete ISO9001:2008 implementiran je u Sestre Mace Domu  2012. godine, a ISO 9002:2015recertificiran do 2021.god.

PREPOZNATLJIVOST SESTRE MACE DOMA

Su djelatnici koji svojim ponašanjem, susretljivošću, primjenjujući visoke standarde struke i etike doprinose ugodnom i sigurnom boravku korisnika Doma, te ambijent u kojem se Dom nalazi.

Znamo da je svakome od nas najdraže biti u vlastitom domu, a mi dodajemo: sve  to vrijedi dok smo neovisni o drugome. Kada dođe vrijeme ovisnosti ili osamljenosti, onda je izbor Sestre Mace Dom garancija kvalitete življenja Vas ili  Vaših najbližih i najdražih.

Nije nevažno spomenuti da je osnivač Doma viša medicinska sestra, koja  od 1965. g. radi u zdravstvenim  i socijalnim ustanovama, te aktivno  i danas doprinosi zdravlju i kvaliteti življenja korisnika Sestre Mace Doma

Close Menu